farewell Arie farewell Arie


After almost six years, Arie de Fijter said farewell to Maastricht and the InnBetween. From March 2016, he will be pastor in the villages of Goudriaan and Ottoland. Arie has been an inspiration to all at The InnBetween and Tafelstraat 13 and we wish him all the best of luck. 

On sunday January 31st there was a farewell service and reception at the InnBetween as well as a farewell service in the Sint Jan. 

 
Studeren en kerk in Maastricht Studeren en kerk in Maastricht

Ga je net studeren of ben je al een tijdje bezig? Goed dat je hier op de site kijkt! Met de studententijd komen een heleboel goede dingen je kant op: vrijheid om jezelf te ontwikkelen, om te studeren en om te genieten van een erg mooie tijd.Je krijgt de vrijheid om zelf keuzes te gaan maken. Keuzes om misschien voor het eerst eens te gaan kijken in een kerk, misschien de Bijbel een keer te lezen (al dan niet vanuit een academische interesse). Maar ook keuzes of je op de vroege zondagochtend nou wel zal opstaan of  misschien wel om je te laten dopen of belijdenis te doen

De protestante gemeente wil je graag ontmoeten. Dat kan geheel vrijblijvend op een zondagmorgen of online via het contactformulier.

 
Ds. Arie de Fijter Ds. Arie de Fijter

Arie de Fijter is 22 april bevestigd als studentenpredikant in Maastricht.

T: 043-3215651
E:
Tafelstraat 13, 6211 JD Maastricht

Arie over zichzelf:

Voordat ik in Maastricht kwam wonen en werken studeerde ik Theologie aan de Universiteit Utrecht, en aan de Protestantse Theologische Universiteit, ook in Utrecht. Ook heb ik nog een tijdje Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd in Groningen.

Graag ga ik met studenten in gesprek over wat hen drijft en beweegt. Soms tijdens het Tafelen, een International Dinner, bij een workshop, documentaire, na een Taizevesper, of een studentendienst in de St. Janskerk.

Theologie is mijn vak, een oneindige wereld waar ik graag in verdwaal. Naast theologie houd ik van moderne literatuur, wielrennen, voetbal, rommelmarkten en reisverhalen.

Ook heeft het weekblad van de Universiteit van Maastricht Arie geïnterviewd. Lees het artikel hier.

 
The InnBetween The InnBetween

The InnBetween, onderdeel van het Studenten Service Centrum van Universiteit Maastricht, biedt studenten uit alle jaren en faculteiten, van vele nationaliteiten en visies een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan activiteiten, met aandacht voor levensbeschouwing en geloof, filosofie, ethiek, cultuur, maatschappelijke ontwikkelingen en ook persoonlijke onderwerpen. Het is een plaats waar studenten hun horizon kunnen verruimen en talenten ontplooien, je andere studenten kunt ontmoeten en gezelligheid kunt vinden.

Ingesloten tussen (InnBetween) de mooie, historische gebouwen van het centrum van Maastricht ligt op de hoek van de Capucijnenstraat en de Grote Gracht het voormalige Urselinenklooster. Vanaf medio maart opent het studentenpastoraat daar haar deuren. De voormalige refter zal verworden tot een huiskamer, een studieruimte, een eetkamer en een ontmoetingsplaats. Na meer dan 40 jaar verhuist Tafelstraat 13. Een nieuwe plek, een nieuwe naam. Tafelstraat 13 wordt de InnBetween. Wat betekent deze naam en waar komt het vandaan?

InnBetween is een referentie naar de nieuwe locatie. Het studentenpastoraat wordt een plek om te ontdekken. Waar Tafelstraat 13 met haar grote, open ramen aan een drukke studentenstraat lag, ligt de Innbetween meer verscholen en zal ‘gevonden’ moeten worden. Vanuit de Capucijnenstraat gaat men linksaf een steeg binnen die leidt naar een grote, open binnentuin. Het studentenpastoraat ligt letterlijk tussen (InnBetween) andere gebouwen, huizen, kantoren, studentenorganisaties. Midden in het drukke stadsleven, en tegelijkertijd verscholen in de rust. Onze nieuwe locatie past goed bij welke plek we als organisatie aan de studenten willen bieden.

Het eerste deel van onze nieuwe naam (the Inn) verwijst naar het Engelse woord voor een herberg en tegelijkertijd naar het karakter van het studentenpastoraat. Open, een plek om rust en ruimte te vinden, om jezelf te zijn, een kopje koffie te drinken en nieuwe energie op te doen. Ons doel is om alle goede elementen van een fijne herberg te bieden. Open en gastvrij voor wie maar binnenkomt. Met een instelling vanuit compassie. Misschien U wel bekend, het Bijbelse verhaal van de man in de goot. En van de vreemdeling die langs hem loopt, zich erbarmt en aflevert bij een herberg zodat er voor hem gezorgd kan worden, hoe hoog de rekening ook oploopt.

InnBetween staat ook voor de levensfase waarin studenten zich bevinden: tussen (InnBetween) moeders- en vadersvleu-gels en een eigenstandige carrière. De studententijd is tegelijkertijd een vrije, relaxte tijd om het leven te genieten zo het komt, als wel een tijd gericht op de toekomst. Studenten doen nieuwe kennis en kunde op voor een latere, eigen carrière. Een unieke tijd met veel vrijheid, en (daarmee) veel verantwoordelijkheden en levensvormende keuzes. We hopen studenten een plek te bieden waar ze hun verhaal, over hun twijfels, hun keuzes en toekomst kunnen delen.

InnBetween vormt ook een spirituele basis. We willen een brug, een kruispunt, zijn die verschillende werelden met elkaar verbindt. Die verbinding zoeken is onze uitdaging en passie. Werelden die soms ver van elkaar lijken te liggen: seculier en spiritueel, de werelden van wetenschap en religie, dingen die je kunt meten aan de ene kant en dingen die we niet eens kunnen zien, die misschien onverwachts, of enkel ‘gehoopt’ zijn aan de andere kant.

De InnBetween probeert eenzelfde kruispunt te zijn voor de diverse en vele verschillende studenten die Maastricht rijk is. Het is niet ons doel iedereen hetzelfde te maken. We houden van verscheidenheid. Die verscheidenheid huist een schat aan waarde, hoewel het gesprek tussen verschillende achtergronden soms lastig op een en dezelfde pagina te krijgen. Juist in die gesprekken willen we investeren.


Studentenpastores/Student pastors:
Arie de Fijter (E.: 
E.: 
The InnBetween, part of the Student Service Center of Maastricht Unversity offers students many activities concerning ideology, religion, phylosophy, ethics, cultural and social developments and personal topics.
The InnBetween is a place where students can broaden their horizon, explore talents and find companionship.
The program reveils: meditation, cooking, philosophy, citytrip, walks and spending a weekend at a convent.
Regular dining together is possible on every Thursday.
Sessions in collaboration with a student-psychologist is also possible, and the door is open for everyone who seeks contact with one of the pastors (see above).

 
christelijke studentenvereniging Lux ad Mosam christelijke studentenvereniging Lux ad Mosam

De christelijke studentenvereniging Lux ad Mosam is een christelijke gezelligheidsvereniging die een plek wil zijn waar leden samen in het christelijk geloof groeien, daarvan getuigen, zich als persoon ontwikkelen en genieten van hun studententijd.

Lux ad Mosam is niet aan een kerkgenootschap gebonden. Dat wil zeggen dat studenten van alle denominaties welkom zijn. ook als je  niet bij een denominatie thuis hoort, als je niet weet wat het is of als je nog niet eens zeker weet of je geloofd ben je van harte welkom!
Kijk op www.luxadmosam.nl voor meer informatie! De Vereniging heeft minstens een activiteit per week. Vaak zijn dit verenigingsavonden afgewisseld met kringavonden.

Verenigingsavonden
Op verenigingsavonden eten we gezamenlijk waarna een boeiende activiteit georganiseerd wordt die steevast afgesloten wordt met een borrel. Deze activiteiten, die georganiseerd worden door Commissies, Disputen of de Senaat, verschillen steeds van karakter. Denk bijvoorbeeld aan lezingen, een cantus, discussies, Sinterklaas, etcetera. Eens een avond meemaken? Kom gerust langs!

Kringavonden
Op de kringen staat of de Bijbel of discussie centraal. In groepen van ongeveer acht personen ga je gedurende het jaar in op de diepere onderwerpen van het leven. De variëteit aan achtergronden levert telkens weer interessante inzichten op. Wil je eens meedoen met een kringavond, neem dan contact op met de Assessor per e-mail (